Tot ce trebuie să știi despre Maratonul Internațional Sibiu 2022: înscrieri, cauze și trasee

07 mai 2022
Tot ce trebuie să știi despre Maratonul Internațional Sibiu 2022: înscrieri, cauze și trasee

Maratonul Internațional Sibiu se desfășoară anul acesta în zilele de 4 și 5 iunie, cu pornire din Piața Mare, ca în fiecare an. Startul se va da în dimineața zilei de sâmbătă, 4 iunie, pentru adulți. Există șapte curse la care vă puteți înscrie, până în 10 mai, dintre care două sunt dedicate minorilor. Dacă nu alergați, dar vreți să vă implicați, puteți să fiți voluntari pentru cea de-a 11-a ediție a maratonului.
 
Anul acesta nu mai există limitări la numărul de participanți per eveniment și per curse, iar starturile vor fi luate în masă, per cursă. Evenimentul cu start din Piața Mare va avea loc timp de 2 zile: sâmbătă, 4 iunie, în cazul curselor de adulți, și duminică, 5 iunie, se vor desfășura Cursele Copiilor.

Cei care nu vor fi la Sibiu în ziua evenimentului sau încă nu se simt confortabil să ia startul la cursa fizică din Piața Mare sunt încurajați să „lase urme” acolo unde se vor afla. Cei care aleargă remote pot face acest lucru în perioada 4 iunie – 1 iulie.

Termenul limită pentru ambele curse – la fața locului sau remote – este data de 10 mai.

Vezi cum a fost la ediția de anul trecut: FOTO VIDEO A început Maratonul Internațional Sibiu

Cursele în care puteți să alergați

Sunt șapte curse în total, două dintre ele fiind dedicate copiilor/adolescenților - Squad Race by Joyson (13-17 ani) și Cursele Copiilor by Decathlon (4-12 ani).

Pentru cei mari sunt următoarele curse: Crosul Visma – 5km, Maratonul Continental – 42km, Semimaratonul Elrond – 21km, Marquardt TeamRun – 4x5,3km și Wenglor – 10km.

Mai există și opțiunea „Aleargă peste tot” – între 4 iunie și 1 iulie puteți alerga oriunde, în cazul în care nu puteți sau nu vă simțiți confortabil să alergați cu restul înscrișilor, în Piața Mare. „Din 2012 încoace, prietenii noștri au lăsat urme cam peste tot în România, dar și de la Birmingham și Londra la Paris, Frankfurt am Mein, Washington și San Francisco”, spun organizatorii.

În formularul de înscriere, pe care îl găsiți AICI,bifațiopțiunea aferentă și indicați locul în care veți alerga. Numărul de alergare, medalia și restul kit-ului vor fi transmise prin curier, dacă vă aflați în afara Sibiului.

Cei din Sibiu sunt așteptați să ridice kit-ul din Piața Mare, după ce va fi amenajată zona pentru maraton.

Citește și 34 de proiecte la Maratonul Sibiului. Se strâng fonduri pentru refugiații din Ucraina

34 de proiecte acceptate

Se va alerga pentru 34 de cauze - 33 din cele 36 de aplicații primite, alese cu ajutorul juriului independent -precum și un proiect care va strânge fonduri pentru sprijinirea persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina și tranzitează sau se stabilesc temporar în județul Sibiu, propus de Fundația Comunitară Sibiu. „Ne bucurăm că, deși nu au fost vremuri prea ușoare, avem pe listă atât cauze de la organizații care au participat și la edițiile anterioare, cât și de la echipe noi, cărora le urăm bun venit și mult spor”, spun organizatorii.

Despre câteva dintre ele puteți să citiți aici:

Salvamont Sibiu aleargă la maraton pentru tărgi noi. 138 turiști accidentați în primele trei luni ale anului

Animal Life strânge bani la Maraton pentru campaniile de sterilizări gratuite

Aparatură specială pentru îngrijirea animalelor abandonate

Ateliere gratuite în Muzeul ASTRA pentru comunitatea sibiană

AICI găsiți lista cu toate proiectele înscrise și banii donați până acum.

Înscrieri pentru voluntari

Cei care apreciază evenimentul dar nu se simt neapărat pregătiți anul acesta să alerge, pot să susțină maratonul din postura de voluntari. Înscrierile se fac până pe 22 mai.

„În funcție de zona pe care o alegi, vei încuraja alergătorii, vei ajuta la punctele de revitalizare sau vei surprinde momente mișto în calitate de fotograf. Ar mai fi ceva detalii, dar le găsești în descrierile aferente fiecărei zone, pe platforma noastră dedicată voluntariatului – squad.ro”, arată organizatorii Maratonului Internațional Sibiu.

Se caută 505 voluntari și voluntare, iar repartizarea pe zone se va face pe criteriul primul venit, primul servit.

Mai multe detalii veți găsi pe site-ul oficial al evenimentului – maratonsibiu.ro.