Studenții sibieni de la actorie prezintă premiera spectacolului „Cântecul copilului care va înălța un zmeu”

19 ianuarie 2022
Studenții sibieni de la actorie prezintă premiera spectacolului „Cântecul copilului care va înălța un zmeu”

 

Studenții Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu vor prezenta premiera spectacolului „Cântecul copilului care va înălța un zmeu”. Realizată de Mariana Cămărășan și Amalia Iorgoiu, co-producția ULBS cu Teatrul Național „Radu Stanca” avea va avea premiera în zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, la Sala CAVAS.   

„Cântecul copilului care va înălța un zmeu” este prima colaborare a regizoarelor Mariana Cămărășan și Amalia Iorgoiu cu studenții sibieni.

„În ciuda perioadei dificile pe care o traversăm, tinerii care învață actoria la Sibiu și-au dorit să se reunească pentru a crea această producție ce are la bază piesa Dancing at Lughnasa, de Brian Friel. Este o poveste despre iubire, ca toate marile povești ale lumii, spusă de un mare povestitor. O poveste despre viață, despre noi, despre durere și bucurie, despre identitate și devenire, despre granița trasată între ce se cade și ce nu se cade, despre impactul pe care schimbările îl au în viața noastră”, transmit reprezentanții Teatrului Național Radu Stanca într-un comunicat de presă.

Distribuția este formată din talentații studenți-actori: Andrei Drăgan, Andreea Todincă, Cristian Iordan, Corina Dogaru, Andrada Oltean, Maria Lelea, Ana Toda, Andra Jurj și Cătălin Haiducescu.

Premiera spectacolului este programată pentru zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, ora 19:00, la Sala CAVAS, din Bulevardul Victoriei, nr. 10. Accesul publicului se face cu rezervare la numărul de telefon: (0751) 944 508.

Studenții Departamentului de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu joacă și produc spectacole care au participat și au fost distinse cu premii la unele dintre cele mai importante festivaluri de teatru studențesc din Europa și din lume. Proiectele artistice ale departamentului sunt prezentate publicului local și internațional în Studioul de Teatru al Centrului de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS).