Peste 300 de sibieni, interesați de un loc în parcarea supraetajată din Hipodrom

18 noiembrie 2022
Peste 300 de sibieni, interesați de un loc în parcarea supraetajată din Hipodrom

 
Peste 300 de sibieni s-au programat pentru depunerea cererii în vederea achiziționării unui abonament pentru un loc de parcare în parcarea supraetajată din cartierul Hipodrom III.
 

În perioada 1 – 15 noiembrie 2022 a avut loc perioada de programare pentru prezentarea la ghișeele Serviciului de Administrare a Domeniului Public în vederea contractării unui abonament pentru luna decembrie 2022 și anul 2023 pentru un loc în parcarea supraetajată din cartierul Hipodrom III.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au transmis la solicitarea Turnul Sfatului numărul de programări online înregistrate pentru depunerea cererii. Deocamdată, nu se cunoaște pentru ce fel de abonamente au optat sibienii, acest lucru urmând să fie centralizat ulterior, după depunerea cererii, respectiv achiziționarea locului de parcare.

„În perioada 1- 15 noiembrie 2022 s-au făcut 325 programări în vederea achiziționării unui abonament pentru parcarea supraterană de mare capacitate din cartierul Hipodrom. În momentul programării, cetățenii nu trebuie să precizeze tipul de abonament pe care îl doresc, ci doar obțin o dată și o oră pentru a se putea prezenta la ghișeul Serviciului Domeniu Public cu documentele necesare achiziționării”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Citește și: Reguli pentru parcarea supraetajată din Hipodrom: 19 situații în care poți fi amendat 

Astfel, cei 325 de programați se vor prezenta la ghișee în perioada 16- 29 noiembrie, vor depune cererea și vor cumpăra abonamentul.

Cât costă parcarea supraetajată din Hipodrom

Pentru parcarea supraetajată din Hipodrom sunt mai multe tarife, atât pentru autoturisme, cât și pentru motociclete, inclusiv în bază de abonament pentru loc rezervat. Cea mai scumpă variantă costă 720 de lei pe an pentru persoanele fizice, respectiv 1.440 de lei pe an pentru persoanele juridice și prevede rezervarea unui loc pe perioada unui an. În situația motocicletelor, prețul propus în această variantă este de 360 de lei/an. Locurile pentru acest tarif sunt amplasate la subsol și la etajele 1, 2 și 3, în total fiind disponibile 212 locuri pentru mașini și 15 locuri pentru motociclete.

Pentru un abonament fără rezervarea unui loc concret prețurile sunt mai mici: 100 de lei pe an pentru un automobil sau 50 de lei pe an pentru o motocicletă, valabile atât pentru persoane fizice, cât și juridice. În această situație, chiar dacă există un abonament, se poate intra în parcare doar dacă există un loc disponibil și doar la parter sau pe terasa construcției.

În noua parcare supraetajată șoferii își pot lăsa mașina și pentru o perioadă scurtă. În acest caz este necesară achiziția unui bilet, care costă un leu pe oră. Acesta va fi eliberat la intrarea în parcare, prin apăsare pe butonul de la instalația de lângă barieră. La sfârșitul staționării se scanează tichetul de acces cu cod de bare la automatul de plată, se achită suma afișată pe ecranul automatului și se validează tichetul. După validare, în termen de 10 minute, se părăsește parcarea, se scanează tichetul validat la cititorul de la barieră și se ridică bariera.