Pistele de biciclete încep a fi vopsite cu verde, la Sibiu. ”Încă se simte mirosul”

26 septembrie 2021
Pistele de biciclete încep a fi vopsite cu verde, la Sibiu. ”Încă se simte mirosul”

 

După amenajarea unei piste de biciclete roșii în cartierul Ștrand, Primăria Sibiu a ales culoarea verde pentru pista de biciclete din cartierul Gușterița.

Este vorba de pista de biciclete amenajată pe o parte a străzii Podului, strada care a făcut obiectului celui mai costisitor șantier de reabilitare a unei artere din municipiul Sibiu în ultimii ani. Conform contractului inițial, această pistă urma a fi amenajată pe o lungime de aproximativ 2,03 km (comparativ cu cei 3,6 km lungime a străzii Podului), începând de la intersecția cu drumul județean care leagă Sibiul de Agnita. Pista de biciclete a fost amenajată pe o singură parte a drumului (cea stângă), pe cealaltă parte fiind amenajat trotuar.

Lucrările la reabilitarea străzii Podului s-au finalizat, după cum lasă să se înțeleagă din anunțul făcut de Primăria Sibiu în cursul zilei de duminică. Anunț în care este prezentată imaginea pistei de biciclete vopsită verde. ”Unde există un drum, există o cale. Aceea a mobilității urbane. Încă se simte mirosul de proaspăt vopsit pe ultimul tronson al pistei de biciclete, care leagă, prin cartierul Gușterița, centrul Sibiului de Zona Industrială Est.

Vorbim, desigur, despre Strada Podului, o piesă-cheie in conectarea orașului la drumul județean DJ 106  a cărei modernizare prin fonduri europene a prevăzut lucrări de drumuri, canalizare pluvială, marcaje rutiere pentru carosabil și piste pentru bicicliști, spații verzi ( acum însămânțate cu gazon), dar și lucrări de iluminat public modern și economic și coborîre în subteran a cablurilor de telecomunicații.  O investiție europeană de amploare, cu o valoare totală de 15,3 milioane lei, vine să pună într-o lumină nouă dinamica orașului și să adauge pe harta mobilității alternative, peste cinci kilometri de drum pregătit pentru pedalat”, este anunțul publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu.

În acest anunț nu este amintită și situația de la intersecția străzii Podului cu strada Muncitorilor. Acolo unde pista de biciclete împarte același spațiu de nici 90 de cm cu trotuarul. Inițial, nici acest trotuar de 90 de cm nu era prevăzut a fi amenajat, el fiind delimitat în urma protestelor locuitorilor din zonă.