Cerere mare de angajați în domeniul Horeca. Criză la Sibiu

20 iunie 2018
Cerere mare de angajați în domeniul Horeca. Criză la Sibiu

Odată cu debutul sezonului estival, piața muncii din Sibiu se confruntă cu o criză accentuată de personal în domeniul turistic.

Multe dintre terasele și restaurantele din zona centrală a Sibiului au ajuns să ”împartă” aceiași chelneri, iar salariile în acest domeniu au crescut foarte mult. Chiar și în aceste condiții patronii găsesc foarte greu oameni noi. Situația devine critică când vine vorba despre personal calificat, precum bucătari.

”Am dat anunțuri pe la toate liceele și facultățile, oferim salarii foarte bune tinerilor care vor să câștige un ban în plus peste vară. La rămâne și bacișul, care în unele perioade ajunge să dubleze salariul. Pe perioada Festivalului de Teatru am avut plin, plin, de la 12:00 la prânz până seara când închideam, nicio masă liberă. Și tot găsim foarte greu oameni”, spune unul dintre patronii unui restuarant/pub din centrul istoric.

Nevoia acută de personal se reflectă și în cererea de pe piața muncii. Pe portalul de angajări Magnet CV sunt zeci de posturi scoase spre ocupate chiar în acest moment.

Spre exemplu Bistro Vegan She's Green, de pe strada Timotei Popovici, caută să angajeze barman-ospătar.

Piano Gastro Pub, aflat pe strada Zaharia Boiu, caută personal pentru restaurant și pub, inclusiv pizzer sau hostess.

Un alt restaurant, Weidner din Piața Mare, angajează urgent personal pentru posturile: bucătar, ajutor de bucătar, personal curățenie, ospatar sau ospătărițe și barman.

Expertarom Food Ingredients, companie celebră în industria alimentară și cu magazin de desfacere pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, angajează zilele acestea cofetari, patiseri și gelatari.

Bucătar recrutează și Carrefour, pe când celebrul lanț hotelier Hilton dorește să angajeze în această perioadă bucătari, cameriste și femei de serviciu pentru centrul SPA.