Aceasta este cea mai căutată meserie la Sibiu. Ofertă uriașă

31 iulie 2018
Aceasta este cea mai căutată meserie la Sibiu. Ofertă uriașă

Începând cu vara aceasta portalul de anunțuri OLX a lansat ”Indexul locurilor de muncă”, o analiză care va oferi un diagnostic, în timp real, al dinamicii pieței muncii.

În perioada iunie - iulie 2018, OLX a realizat un sondaj pentru a măsura dinamica pieței muncii din perspectiva utilizatorilor care urmăresc anunțurile de locuri de muncă vacante publicate pe platformă.

Astfel, prima jumătate a anului 2018 a adus pentru județul Sibiu peste 9,175 de anunțuri active de locuri de muncă. Categoriile cu cele mai multe anunțuri sunt: Caut loc de muncă (825 anunțuri active), Șoferi – Servicii auto – Curierat (737 anunțuri active), Munca în străinătate (659 anunțuri), iar pe ultimele locuri aflându-se Resurse Umane (10 anunțuri) și Internship – Muncă temporară –sezonieră (9 anunțuri).

Dacă analizăm categoriile cu cei mai mulți candidați pentru județul Sibiu, lucrurile stau puțin diferit. Munca în străinătate ajunge la un număr total de 10,244 candidați, Șoferi – Servicii auto – Curierat (6,963 candidați), Casieri – Lucrători comerciali (2,655 candidați), iar pe ultimele locuri se regăsesc Resurse Umane (108 candidați) și Internship – Muncă temporară – Sezonieră (80 candidați).

Situația este foarte similară cu ceea ce se întâmplă și pe protalul de anunțuri MagnetCV. Spre exemplu, la categoria anunțurilor dedicate șoferilor găsim oferte din partea unor companii precum Accord Spedition sau Terra Building. În zona serviciilor putem observa că lucrători comerciali angajează la Sibiu firma Black Sea, în vreme confecționerii sunt la mare cerere în compania Trans Euro Textile. Nu în ultimul rând companiile mari din Zona Industrială Vest caută permanent să angajeze, printre ele regăsindu-se MarquardtHARTING sau Guhring.

“Ne-am propus să urmărim îndeaproape dinamica pieței muncii, pentru a putea veni atât în ajutorul angajatorilor, cu informații relevante în timp real, cât și în ajutorul candidaților, cărora le cercetăm constant nevoile și dorințele pe care aceștia le au de la angajatori. Scopul este acela de a contribui la crearea unui echilibru pe piața muncii, în care dorințele celor două părți se intersectează. Acest lucru se întâmplă în acest moment cu categoria șoferi – servicii auto- curierat, unde atât cererea, cât și oferta sunt la cote înalte. Totuși, cea mai mare problemă a angajaților blue collar rămâne salariul prea mic, nevoie care declansează și o fluctuație mai mare pe piața muncii”, a declarat Paul Neagoe, Business Manager OLX România.

Sursa foto