Prima companie din Sibiu care lansează o aplicație de ride sharing pentru angajați

08 aprilie 2022
Prima companie din Sibiu care lansează o aplicație de ride sharing pentru angajați

 

Compania Continental, care cu aproximativ 4.000 de angajați este cel mai mare angajator din Sibiu, a lansat săptămâna aceasta o aplicație de ride sharing dedicată exclusiv angajaților. Practic, un angajat al Continental pornește aplicația în timp ce merge spre job și poate lua de pe drum alți colegi.

Aplicația a primit și un nume, CORY, iar ideea folosirii ei a apărut încă de acum doi ani, însă implementarea a fost întârziată de pandemie. Cert este că a început să funcționeze de câteva zile, este utilă și gratuită.

”Ideea de a dezvolta și implementa o asemenea aplicație de ride sharing pentru angajații Continental a venit în urmă cu doi ani, însă din cauza restricțiilor impuse de pandemie, am amânat lansarea ei până în prezent. Aplicația este special creată pentru angajații Continental și oferită acestora gratuit, ca beneficiu. Instrumentul oferă o modalitate simplă, inteligentă și rapidă de a conecta angajații Continental, șoferi și pasageri, astfel încât aceștia să poată călători împreună spre serviciu, casă sau orice altă destinație din oraș”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții companiei.

Pentru a face o demonstrație, i-am rugat pe reprezentanții companiei să ne arate cum poate un angajat care locuiește în cartierul Valea Aurie să ajute să ajungă la lucru mai mulți colegi.

”Șoferul pornește aplicația CORY înainte de a pleca la drum și continuă să șofeze cu ea pornită, folosindu-se de un suport de telefon pentru mașină și respectând întotdeauna reglementările legale în vigoare privind utilizarea telefonului în timpul șofatului. Astfel, șansele de a fi vizibil pentru cât mai mulți pasageri care îi pot trimite cereri de călătorie sunt sporite.

În cazul unui pasager, asemeni aplicațiilor de taxi, acesta caută un șofer disponibil, iar aplicația îi semnalează cel mai apropiat șofer. Pentru fiecare pasager transportat, șoferul primește un punct, iar asta îl urcă în clasament. În funcție de rankingul obținut, șoferul se bucură de o serie de beneficii în cadrul companiei”, spun reprezentanții Continental.

Altfel spus, dacă din Valea Aurie până în Zona Industrială Vest șoferul dat ca exemplu primește o solicitare pe aplicație, oprește pe Maramureșului, ori pe Șoseaua Alba Iulia, unde îi apare în aplicație, și ia unul sau mai mulți colegi cu el.

Important de precizat că aplicația nu este una comercială, ci poate fi folosită doar de către angajații Continental, ceea ce garantează faptul că șoferii și pasagerii sunt colegi din aceeași locație Continental. Instalarea aplicației se poate face atât pe telefoanele personale, cât și pe cele de companie, logarea fiind posibilă însă exclusiv pentru oamenii din companie.

”Principalul scop al aplicației este de a contribui la obiectivele de sustenabilitate ale Continental și la protejarea mediului din Sibiu. Prin reducerea navetei zilnice cu mașini individuale spre serviciu și înapoi spre casă, contribuim la reducerea aglomerației și, prin urmare, timpului petrecut în trafic, la optimizarea folosirii locurilor de parcare disponibile, la reducerea emisiilor de CO2 și multe alte lucruri. Toate acestea în timp ce acordăm și șansa colegilor de a petrece timp de caliate călătorind împreună, de a face schimb de idei, de a socializa”, concluzionează oficialii Continental.