Închiderea Transfăgărășanului a fost amânată

19 octombrie 2021
Închiderea Transfăgărășanului a fost amânată

Pentru că vremea este frumoasă și se anunță în continuare cu soare, drumarii au decis să amâne închiderea Transfăgărășanului. Transalpina, însă, rămâne închisă.

Conform calendarului obișnuit, circulația pe DN7C (Transfăgărășanul) între km 104+000 (Piscu Negru – județul Argeș) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă – județul Sibiu) se închidea în data de 20 octombrie. Anul acesta, vremea bună i-a determinat pe drumari să amâne restricția. ”Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulației pe Transfăgărășan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condițiile meteorologice favorabile din prezent”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sursa citată nu arată, însă, pentru cât timp a fost amânată închiderea circulației.

De cealaltă parte, în ceea ce privește circulația pe Transalpina, decizia CNAIR este de a menține măsura închiderii circulației. ”Menționăm că măsura închiderii circulației rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă”, mai arată reprezentanții CNAIR.