Primăria Sibiu anunță începerea lucrărilor la foam pit-ul de la skate park-ul Obor

11 mai 2022
Primăria Sibiu anunță începerea lucrărilor la foam pit-ul de la skate park-ul Obor

 

Au început lucrările de amenajare a unei noi instalații în skate park-ul Obor: un foam pit, destinat tinerilor care învață sportul, prevenind accidentările, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu, printr-un comunicat de presă. Valoarea investiției este de 667.000 de lei.

Constructorul, firma Sport Play Systems SRL, va amenaja foam pit-ul pe o suprafață de 250 mp, constând într-o cuvă ai cărei pereți vor fi căptușiți cu burete gros, precum și într-o serie de rampe pentru lansarea sportivilor spre cuvă. Pentru a o feri de intemperii, instalația va fi protejată cu o copertină metalică.  În această primă etapă s-au început săpăturile pentru cuvă și amenajarea instalațiilor de apă și curent.

“Tinerii utilizatori ai skate park-ului au fost cei care mi-au transmis că își doresc și acest tip de instalație pentru a le fi mai ușor să învețe trick-uri noi, în siguranță, și le-am promis că vom extinde parcul. În această săptămână am început lucrările la singurul foam pit din țară, care va fi gata în 6 luni, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, prin comunicatul de presă amintit.

Autoritățile precizează că zona șantierului este corespunzător delimitată de celelalte instalații ale parcului, pentru ca acestea să poată fi în continuare utilizate de tineri. 

"Skate park-ul a fost deschis publicului în mai 2019, având o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați pe care s-au amenajat circuite pentru BMX, skateboard, role, trotinete și MTB-uri, fiind cel mai mare și mai modern din țară, potrivit administrației locale.