Wenglor a inaugurat o noua fabrică în Sibiu

12 aprilie 2018
Wenglor a inaugurat o noua fabrică în Sibiu

Compania Wenglor, unul dintre primii investitori străini din Sibiu, de la începutul anilor 2000, a inaugurat joi o nouă unitate de producție.

 

Wenglor produce senzori care sunt folosiți în toate ramurile industriei. Compania deservește peste 60.000 de clienți și este prezentă în 27 de țări din întreaga lume.

La Sibiu, Wenglor a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 18 milioane de euro, tot anul trecut compania angajând peste o sută de oameni noi, în prezent având peste 300 de angajați. Noua secție de producție și noile birouri de proiectare, care se întind pe o suprafață de peste 4000 de metri pătrați, vor tripla capacitatea de producție în anii care urmează.

”Wenglor se află deja de aproape 17 ani în România. Eu personal am locuit la Sibiu și pot spune că ne simțim minunat aici. Această nouă investiție ne va ajuta să creștem și să ținem pasul cu tehnologia. Datorită acestei investiții avem ocazia să optimizăm linia de producție și să dezvoltăm noi tehnologii”, a declarat Rafael Baur, director acționar.

La evenimentul de astăzi a participat și primarul Sibiu, Astrid Fodor, care a făcut un tur al fabricii și a dat asigurări că municipalitatea va susține în continuare investițiile în Sibiu.

”Dacă o companie de nivelul Wenglor își extinde activitatea la Sibiu pentru noi este un semn foarte clar că se simte bine aici și că Sibiul este pe drumul cel bun”, a spus primarul Sibiului.

Noua clădire a fort construită după cele mai înalte standarde în domeniu și oferă angajaților numeroase facilități moderne, precum salon de masaj, cabine de dușuri, sală de mese foarte generoasă sau o terasă cu priveliște asupra Sibiului.