Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, locul 2 pe țară în finala concursului „Humanitas în licee”

13 iunie 2022
Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, locul 2 pe țară în finala concursului „Humanitas în licee”

Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu a obținut locul doi pe țară în finala concursului „Humanitas în licee”. 

Colegiul a fost reprezentat de elevele Karina Elena Bogdan, Gabriela Teodora Crișan și Teodora Gabriela Morar. Profesor coordonator a fost Ioan Adrian Neamțu, profesor de istorie.

Întrebările au fost concepute de scriitoarea Ioana Pârvulescu, urmărind cele mai importate evenimente, concepte și personalități care pot fi reținute citind Jurnalul scris de Mihail Sebastian între anii 1935 și 1944, volum publicat la Editura Humanitas, pe care echipele l-au avut în bibliografie.

„După o confruntare în care cele trei echipe s-au aflat constant umăr la umăr, echipa C.N.O.G Sibiu s-a clasat pe un merituos loc 2 pe țară, reiterând, astfel, performanța obținută cu zece ani în urmă de echipa Colegiului. Mulțumim tuturor pentru suport. O mică ezitare a făcut diferența, dar așa-i în orice competiție. Vom reveni la anul, mai puternici, mai determina(n)ți!” a spus profesor Adrian Neamțu.

Trofeul și premiul cel mare au fost înmânate de scriitoarea  Ioana Pârvulescu, secondată de directoarea colecției Raftul Denisei, Denisa Comănescu, precum și de Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas, după un discurs în care filozoful Gabriel Liiceanu i-a felicitat pe câștigători, apreciind interesul pentru lectură și cunoaștere, efortul depus, și i-a îndemnat pe tineri să devină, la rândul lor, voci prin care să se propage, în rândurile generațiilor viitoare, pasiunea pentru citit.