Revolver, cea mai tânără trupă din Sibiu. „Pasiunea pentru muzică ne-au insuflat-o părinții”
Povestea Revolver a început acum șase ani, în 2015. Dragoș, Ștefan, David și Luca aveau doar nouă ani, iar Haris, cel mai mare membru al trupei, 11 ani. Au început să cânte coveruri după AC/DC, Metallica, Papa Roach sau Rage Against the Machine, iar cu trecerea timpului și-au dat seama că vor să creeze propriul produs, să facă muzica lor.
Acum, Dragoș (voce) are 15 ani și studiază percuție la Liceul de Artă Sibiu, Ștefan Marcu (chitară și voce) are 15 ani și este elev al Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, David Neacșu (chitară) are 15 ani și studiază la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”, Luca Barbu (bass) are tot 15 ani și studiază pian la Liceul de Artă. Harris Mureșan (tobe) are 17 ani și studiază la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu.
„Când eram mai mici, obișnuiam să mergem cu părinții la o cabană unde de multe ori se cânta muzică rock și acolo am început cu Ștefi și cu Luca să cântăm și noi niște coveruri. Am văzut că ne descurcăm destul de bine și am hotărât să ne facem împreună o trupă, dar aveam nevoie de un vocal, așa că l-am luat pe Dragoș, iar mai târziu ni s-a alăturat și David”, povestește Haris.
Pasiunea pentru muzică a fost transmisă de părinți
Tinerii spun că au avut susținerea părinților încă de la început. Tot ei au fost și cei care le-au insuflat și pasiunea față de muzică. „Pasiunea pentru muzică ne-au insuflat-o părinții, în mare parte, dar și trupele rock pe care le-am descoperit și care ne-au influențat în alegerea acestui gen muzical. O altă pasiune a noastră este skateboarding-ul”, spune Dragoș.
De la formarea trupei și până în prezent, Revolver a avut ocazia să cânte pe scena unor festivaluri de profil sau în deschiderea unor trupe rock autohtone celebre. Au luat contact cu scena și s-au bucurat de fiecare experiență în parte, dar cel mai mult le-a plăcut că au putut să învețe chiar de la cei pe care îi admiră.
„Am cântat de două ori în deschidere la Cargo și sperăm că vor mai urma multe concerte, indiferent dacă sunt în deschiderea unei trupe sau nu. Cel mai mult ne-au plăcut experiențele și lucrurile noi pe care le-am învățat de la ei, ca persoane, dar și ca muzicieni obișnuiți cu scena”, povestește Ștefan.
Doi ani de muncă pentru primul lor album
Anul acesta, după multă muncă, tinerii au lansat primul lor album. „Revolter” conține șapte piese și a fost lansat în 17 septembrie, la muzeul Astra din Sibiu. Deși perceput ca o glumă inițial, tinerii și-au dat seama că propunerea de titlu venită din partea lui Ștefan va rămâne cea învingătoare.
„De fapt, acest titlu a fost propus inițial în glumă. Căutam un nume de album și Ștefi a zis în glumă: Cum ar fi dacă am numi albumul Revolter? și toți am început să râdem. Dar a mai trecut ceva timp și, după ce am terminat de compus toate piesele de album, când trebuia neapărat să decidem titlul, Ștefi a propus din nou numele acesta, dar de data aceasta la modul serios, iar acum nu suna deloc stupid, ci chiar transmitea ceea ce am vrut noi să transmitem prin muzica noastră”, explică Haris.
După doi ani de muncă, Revolver avea în toamna aceasta primul lor album. A fost pentru prima dată când și-au unit forțele și a trebuit să muncească în adevăratul sens al cuvântului, povestesc tinerii.
„A fost destul de multă muncă. De fapt, a fost prima oară cand a trebuit să muncim cu adevărat, dar am făcut-o cu plăcere și de-abia așteptăm să o facem din nou. Am lucrat doi ani la acest album, timp în care am avut și concerte și tot felul de idei noi. Totul a fost compus de noi, dar ne-au ajutat și prietenii noștri de la studioul Lee Music, mai ales la început”, detaliază Ștefan Marcu.
Acum, mai mult ca oricând își doresc să cânte în continuare și să-și exteriorizeze toate trăirile prin muzica pe care o compun. Dacă doriți să urmăriți activitatea sibienilor de la Revolver o puteți face pe pagina de Facebook Revolver sau pe pagina de Instagram Revolver.sibiu.
„Planurile noastre de viitor sunt să punem tot ce simțim pe tavă și să exprimăm aceste sentimente prin muzica pe care o compunem. Este mai important să cântăm din suflet și să ne simțim bine decât orice altceva”, concluzionează tinerii.