Tinerii din Franța dau 300 de euro să facă trasee de drumeție prin Bârghiș. În proiect sunt așteptați sibienii și tinerii din Ucraina, stabiliți la noi

26 februarie 2023
Tinerii din Franța dau 300 de euro să facă trasee de drumeție prin Bârghiș. În proiect sunt așteptați sibienii și tinerii din Ucraina, stabiliți la noi

 

Un ONG francez îi invită pe tinerii din această țară să participe la o tabără de vară în România, la Bârghiș, pentru a-și aduce contribuția la formarea unor trasee de drumeție, îndeletnicire pentru care vor trebui să plătească între 200 și 300 de euro, scrie ziarul francez Ouest France.

Localitatea Mézière este înfrățită de treizeci de ani cu Bârghiș, iar ținând cont de faptul că în județul Sibiu se creează tot mai multe trasee de drumeții, francezii s-au gândit că ar putea participa și ei la această activitate.

”În colaborare, Solidarité 35 România (S35R) și APIVS din Sibiu (Asociatia de prietenie Ille et Vilaine Sibiu), vara viitoare este planificată o tabără de tineri între 22 iulie și 6 august între tineri români și francezi pe amenajarea traseelor ​​de drumeții. Dacă este posibil, tinerii refugiați ucraineni se vor alătura grupului”, scrie ziarul francez.

”Este greu astăzi să-i atragi pe tineri să se intereseze de înfrățire, au alte preocupări. Aceasta este generația „zapping”. Deci, ce viitor pentru această mare aventură umană care a început acum aproape treizeci de ani între La Mézière și Bîrghiș! Aceste schimburi sunt totuși importante pentru dezvoltarea Europei”, menționează coordonatoarea proiectului.

Prețul sejurului este estimat la 200-300 € de cptre S35R, iar organizatorii francezi ar dori să scadă această sumă prin acordarea de ajutor financiar, astfel încât prețul să nu fie un obstacol pentru ca un tânăr motivat să participe la proiect.

”Călătoria între Ille-et-Vilaine și Sibiu se va face rutier cu microbuzul. Plecare, sâmbătă 22 iulie, zece zile întregi la fața locului și întoarcere la Rennes duminică, 6 august. Cazarea este inclusă. Toate orele de masă vor fi luate ca grup”, se mai menționează în articol.