Primul tronson din Sibiu – Pitești s-ar putea deschide până în decembrie. Stadiul lucrărilor a ajuns la 70%

07 mai 2022
Primul tronson din Sibiu – Pitești s-ar putea deschide până în decembrie. Stadiul lucrărilor a ajuns la 70%

În funcție de vreme, tronsonul 1 din autostrada Sibiu – Pitești ar putea fi deschis până la finalul anului, anunță Instituția Prefectului într-un comunicat de presă transmis astăzi.

”O întâlnire pe șantierul lotului 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești între prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu și reprezentantul firmei antreprenoare Porr, managerul tehnic de proiect Vlad Oțet, a avut loc astăzi, în contextul în care, depinzând de condițiile meteo, există o speranță de deschidere a circulației pe primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești până la finalul acestui an, deși termenul de finalizare prevăzut în contract este luna martie 2023”, se precizează în comunicat.

Stadiul de acum al lucrărilor la acest tronson este de 70%. Așa cum afirmă constructorii, din lungimea totală de 13,17 km între Sibiu și Boița, jumătate este deja asfaltată. În prezent se toarnă stratul de bază, cu o înălțime de 16 cm se toarnă  într-un ritm de 2.000 tone mixtură asfaltică pe zi produsă de propria stație, între km 7 și km 9.

Cantitatea totală de mixtură asfaltică  din acest tronson va fi de peste 210.000 tone.

Lucrări în curs sunt și la terasamente, viaducte, poduri și pasaje.