Sibiul nu face economie la educație. Durata orelor de curs rămâne neschimbată

08 octombrie 2022
Sibiul nu face economie la educație. Durata orelor de curs rămâne neschimbată

 

În ultimul timp, la nivel național, s-a tot discutat despre cum vor trece școlile de sezonul rece având în vedere creșterea prețurilor la energie electrică sau gaz. În acest context, mai multe școli din țară au anunțat măsuri prin care încearcă să facă economii la întreținere pentru ca facturile să nu depășească bugetul acestora. În Târgu Jiu, de exemplu, agenția de presă Rador a scris că orele au fost scurtate. În județul Sibiu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean spun că toată situația este sub control și, cel puțin în momentul de față nu se impun niciun fel de măsuri.

De luni, 3 octombrie, în mai multe școli din Târgu Jiu, dar și în județ, orele s-au scurtat, de la 45 de minute la 40. Totul pentru reducerea costurilor cu întreținerea. Decizia a fost aprobată de o parte din consiliile de administrație.

În județul Sibiu însă, cel puțin în momentul de față, nu sunt astfel de situații, iar reprezentanții ISJ sunt de părere că nici nu vor fi școli în imposibilitatea de a-și plăti facturile.

„La noi nu există niciun fel de solicitare de acest gen. În general, în Sibiu, școlile sunt pregătite pentru sezonul rece și chiar nu cred că vor fi probleme în acest sens”, a declarat pentru Turnul Sfatului, inspectorul Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt la ISJ Sibiu.