Sibiu, pe locul 29 la banii de drumuri județene. Județul primește 11,7 milioane de lei

25 decembrie 2021
Sibiu, pe locul 29 la banii de drumuri județene. Județul primește 11,7 milioane de lei

11.751.000 de lei este suma prevăzută pentru județul Sibiu, pentru drumuri județene, în proiectul de buget pe anul viitor. Din acest punct de vedere, județul nostru ocupă locul 29 din cele 41 de județe.

Cei mai mulți bani sunt primiți de județele Argeș (25,6 milioane lei), Hunedoara (25 milioane lei), Suceava (21,9 milioane lei), Bihor (21,49 milioane lei) și Alba (21,4 milioane lei), se arată în proiectul de buget.

Vine miliardul!

Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Adrian Ioan Veştea, a declarat săptămâna trecută după întâlnirea de la Guvern a reprezentanţilor Uniunii cu premierul Nicolae Ciucă, că a primit promisiunea că anul viitor se va acorda un buget mai mare - de un miliard de lei - pentru drumurile judeţene şi se vor plăti 90% din costurile de funcţionare ale Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului de la nivelul fiecărui judeţ.

”Am primit asigurări că vom avea faţă de anul trecut un buget mai mare la drumuri, de la 700 de milioane vom avea un buget de un miliard. (...) De asemenea, am primit asigurări că vom primi 90% din costurile de funcţionare ale Direcţiei generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Am primit, de asemenea, promisiunea că se vor actualiza standardele minime de cost pentru această instituţie. De asemenea, faptul că se vor elabora normele de aplicare pentru a primi redevenţa necesară din tot ceea ce înseamnă exploatarea resurselor minerale pentru fiecare judeţ, în parte în funcţie de cantităţile care se exploatează", a afirmat Veştea.

El a precizat că Uniunea Consiliilor Judeţene a avut mai multe solicitări, având în vedere că acestea asigură funcţionarea unităţilor medicale, au sute de kilometri de drumuri judeţene şi au "această povară" că nu este finanţată Direcţia Generală de Asistenţă Socială, unde standardul minim de cost este depăşit.