„Sibiul nu înseamnă doar Piața Mică și Piața Mare”. Flori pe scări, festivalul care readuce la viață Orașul de Jos, revine anul acesta cu două ediții
Suntem invitați, la fel ca anul trecut, să participăm la expoziții de flori și plante verzi, workshop-uri atât pentru publicul larg, cât și pentru floriști profesioniști, standuri cu vânzare de produse artizanale, tur ghidat, discuții cu specialiști, evenimente cu cu şi pentru copii, zonă de relaxare, picnic urban și muzică live.
Inițiativa evenimentului aparține antreprenoarei Anda Cornăcel și soțului ei, Cătălin, care de când au deschis, în Piața Aurarilor, Prăjitoria de Cafea Nod, și-au dat seama că potențialul turistic al zonei este foarte puțin pus în valoare și că de cele mai multe ori oamenii și turiștii aleg să se relaxeze și să servească o băutură în zona centrală pentru că se simt mai în siguranță.
Două ediții pentru anul 2023
Pentru că ediția de anul trecut a fost bine primită de publicul sibian, Anda a decis ca în acest an să organizeze două ediții, prima la finalul lunii aprilie și a doua în august. Responsabilă de echipa de floriști va fi Ioana Nechifor de la City Flowers Sibiu.
„Prima ediție o să o facem în primăvară și va avea legătură cu răsadurile, cu pregătitul florilor, iar următoarea va fi la jumătatea lunii august. La ediția din primăvară ce e diferit este că o să avem partea de răsaduri și de amenajare de grădini. Căutăm cât mai mulți producători locali sau floriști care produc răsaduri de legume, flori, pe care îi dorim să fie alături de noi. Target-ul este la fel ca și anul trecut, să avem câte zece floriști, să avem decorațiuni la scară mare, aranjamente de flori”, povestește Anda.
„Sibiul nu înseamnă doar Piața Mică și Piața Mare”
Anda își propune ca împreună cu o echipă de arhitecți, floriști, grădinari, meșteșugari, artiști și antreprenori locali să transforme zona într-o grădină urbană, o oază de verdeață și relaxare.
„Vrem să arătăm că Sibiul nu înseamnă dor Piața Mică și Piața Mare. Tema ediției de primăvară este Contraste. Înainte de festival vom aduna accesorii pe care să le folosim, mușchi, crengi, plante ornamentale, ca să eficientizăm din costuri și pe care floriștii să le integreze în aranjamente. Ne dorim să ținem și workshop-uri pentru amenajarea grădinii într-o variantă utilă, să cunoască oamenii lucruri utile pe care să le poată aplica de acasă. Cu siguranță vom continua și tururile ghidate cu Răzvan Pop”, mai spune aceasta.
Toți producătorii locali care vor să participe la eveniment o pot contacta pe Anda la numărul de telefon 0745.047070.
Foto Credit: Melinda Gall