Oraș italian cu ieșire la Marea Adriatică, comparat cu Sibiul, în media italiană: ”O zonă autentică, nealterată”

14 ianuarie 2022
Oraș italian cu ieșire la Marea Adriatică, comparat cu Sibiul, în media italiană: ”O zonă autentică, nealterată”

Orașul Pesaro, din centrul Italiei, aflat în apropierea statului San Marino, este comparat cu Sibiul și cu localități din Bavaria, într-un articol de promovare turistică apărut în cotidianul italian Il Messaggero, în ediția de miercuri, 12 ianuarie.

Profilul turistic al orașului italian arată că este o zonă care păstrează tendințe germane, nealterate de-a lungul secolului. ”Există, în Pesaro, din zona de nord a regiunii Marche, o zonă autentică și nealterată, ceva ce seamănă cu orașele din Bavaria Superioară precum Marktl Am Inn, locul unde s-a născut Papa Ratzinger, și anumite locuri din România precum Sibiul din Transilvania sau Yorkshire Dales, unul dintre simbolurile asemănătoare bijuteriei Angliei”, scrie în articol.

La fel ca în Sibiu, italienii care ajung aici sunt îndrumați să caute aventura în locuri din afara rutelor promovate, pentru că așa vor găsi spații pentru plimbări, ciclism montan, locuri de picnic și bucătărie locală.

”A vorbi despre turism este moda momentului. Dar, între Marea Adriatică și dealurile adesea acoperite cu zăpadă, există locuri precum Sassoferrato (vechiul Sentinum al romanilor), Fossombrone, Urbania, Gola del Furlo, Sassocorvaro, San Leo și, la câțiva kilometri distanță, Fabriano, localități care explică minunat de bine ce înseamnă expresia și de ce merită să-l experimentezi măcar o dată viață”, mai scrie în articol.

Capitala drumeției europene în 2022

Sibiul este cap de afiș în multe reviste de turism europene, în această perioadă, prin prisma evenimentului Eurorando 2022, destinat drumețiilor în natură, care se va desfășura în județ, în perioada 11-18 septembrie 2022.