Liceenii sibieni pasionați de cinematografie au învățat cum să realizeze filme documentare

05 octombrie 2021
Liceenii sibieni pasionați de cinematografie au învățat cum să realizeze filme documentare

 

Nouă elevi de la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal", Colegiul Național "Octavian Goga", Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" și Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu au participat în acest an la atelierul de film „Primul Meu Film Documentar”, organizat de Astra Film.

Atelierul, parte a programului de educație cinematografică Astra Film Junior, s-a desfășurat în două sesiuni, între 16 și 19 septembrie și 29 septembrie și 3 octombrie, la sediul Astra Film și a avut un format interactiv și intens, îmbinând nu numai teoria cu practica, ci și diverse domenii: psihologie, antropologie și cinematografie.

„Într-un an plin de dificultăți și anulări de evenimente, Astra Film a reușit să organizeze și să desfășoare o nouă ediție a atelierului de film „Primul Meu Film Documentar”,dedicat  liceenilor din Sibiu, care dezvăluie acestora tainele din spatele camerei, le deschide calea spre o mai profundă înțelegere a materialelor audiovizuale, îi îndeamnă să descopere lumea înconjurătoare prin intermediul artei cinematografice”, transmit organizatorii atelierului într-un comunicat de presă.

Cei nouă participanți au realizat, individual sau în echipe, propriile lor filme - documentare de scurt-metraj. Sub îndrumarea instructorilor Maria Bălănean și Matei Budeș, liceenii au trecut prin toate etapele realizării unui film: cum să utilizeze o cameră de filmat; cum să găsească o idee de film; cum să ajungă la metoda potrivită de regie și montaj; cum să editeze filmul până la forma finală, gata de proiecție.

Filmele realizate în cadrul atelierului abordează teme propuse de liceeni: introspecție, relațiile cu familia, forme și moduri de a socializa, viața unei trupe de rock, iar în curând vor fi disponibile pe  www.astrafilm.ro și pe canalul YouTube Astra Film Festival.