Investitii de 17 milioane in extinderea unei mari companii din Cisnădie

10 decembrie 2018
Investitii de 17 milioane in extinderea unei mari companii din Cisnădie

Swoboda se numără printre cele cinci companii cu care Ministerul Finanțelor a semnat acorduri de finanțare pentru acordarea de ajutoare de stat.

Cele cinci companii sunt: Automobile Dacia, Swoboda Sibiu, Sogefi Suspensions Eastern Europe, Omnia Europe şi Martur Automotive Seating And Interiors.

”Proiectele de investiţii finanţate au o valoare totală de 1 miliard lei şi urmează să creeze 1.272 noi locuri de muncă. Ele vor contribui cu 418,1 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite”, arată autoritățile.

Swoboda va investi în extinderea capacităţii de producţie pentru senzori în industria auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17 milioane de lei. Fabrica funcționează la Cisnădie încă din 2004 și a ajuns, în prezent, la peste 650 de angajați.

Aceasta este cea de-a doua companie din zona Sibiului care primește anul acesta ajutor de stat pentru extinderea capacității de producție, după Jaeggi Industriei, din Zona Industrială Vest.

"Cele 14 acorduri aprobate în acest an sunt o dovadă clară a sprijinului pe care Guvernul României îl acordă investiţiilor cu impact major în economie. Proiectele de mare anvergură vor genera peste 3.200 de locuri de muncă, iar valoarea contribuţiei la bugetul de stat va depăşi 933 de milioane de lei", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice.