Topul celor mai cautate meserii din Sibiu, vara aceasta

25 iulie 2018
Topul celor mai cautate meserii din Sibiu, vara aceasta

În miez de vară la Sibiu este nevoie de muncitori necalificați ca de aer. Companiile din zonă ar angaja pe loc câteva sute de oameni dacă ar găsi.

Cifrele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, valabile pentru ziua de miercuri, 25 iulie, arată că în județ sunt vacante 1465 de locuri de muncă, ceea ce ne plasează în primele cinci județe din țară.

Din totalul joburilor vacante, ”1.328 posturi sunt pentru persoanele cu studii primare, gimnaziale, profesionale, liceale, post-liceale sau fără studii”, arată specialiștii AJOFM, ceea ce înseamnă nu trebuie neapărat să faci o facultate pentru a-ți găsi un loc de muncă.

Una dintre cele mai căutate meserii pe piața muncii la Sibiu este cea de șofer, în această clipă fiind nevoie de mai bine de o sută de șoferi profesioniști, precum cei de autobuz, TIR, camionetă sau chiar pentru macara.

Spre exemplu, compania Accord Spedition angajează ”șoferi categoria B pentru transport internațional de mărfuri. Auto Ford 3.5 t, echipate cu cabină dormit și Webasto. Salariu și beneficii atractive, conducere pe timpul zilei”, se arată în anunțul de angajare. Șoferi profesioniști caută și compania Terra Building, dar și Tursib-ul.

Foarte căutați la Sibiu sunt și IT-iștii, conform AJOFM mai multe companii intenționând să angajeze câteva zeci de astfel de profesioniști. Printre ele se numără și compania MI-PAY care are nevoie de QA Software Testet și Technical Helpdesk Support. Detalii găsiți în anunțul de angajare.

Meseria de electrician este iarăși una foarte căutată și bine plătită la Sibiu. În total, peste 60 de electricieni ar fi nevoie pe piață. Compania SC A&C Electric-Tech SRL -producătoare de echipamente automatizate pentru industrie, este una dintre companiile care vor să angajeze electricieni.

Dat fiind specificul turistic al Sibiului, în această perioadă sunt la mare căutare în oraș profesioniștii în domeniul HORECA. De la bucătari și ajutoare de bucătari până la chelneri și cameriste, pentru toți cererea este mare. Restaurantul Old Lisbon stă mărturie, reprezentanții căutând să angajeze numeroși specialiști pentru a-și completa echipa.

La polul opus, al meseriilor mai puțin căutate pe piața locală se află: capelan, desenator tehnic, fizician, fochist și ifronist, adică mașinist la mașini pentru terasamente

Lista completă a job-urilor vacante în Sibiu o găsiți aici.

Un studiu la nivel național, făcut public marți de compania de anunțuri Olx, arată că șoferul este cea mai căutată ocupaţie a momentului în România de către angajatori, dar bonele şi menajerele se angajează cel mai rapid.

"Şoferi - servicii auto- curierat' este categoria cu cele mai multe locuri de muncă disponibile la secţiunea Locuri de muncă. Nevoia mare de personal în acest domeniu a fost constantă în ultimul an şi jumătate, având în vedere că în aproape toate lunile această categorie a adunat cele mai multe anunţuri de angajare de pe OLX, cu excepţia lunii ianuarie 2017, când cele mai multe joburi vacante erau la categoria 'muncă în străinătate'.

Totodată, categoria este pe primul loc şi din punct de vedere al numărului de interacţiuni totale dintre angajatori şi candidaţi, generând aproape 300.000 de contactări pe lună.

În prima jumătate din 2018, pe locul doi în topul celor mai populare categorii de locuri de muncă scoase la concurs de către angajatori s-a aflat categoria 'ingineri-meseriaşi-constructori'. 'Munca în străinătate' şi 'personal hotelier - restaurant' sunt alte două categorii cu un număr semnificativ de anunţuri, urmate de secţiunile 'bone-menajere' şi 'casieri- lucrători comerciali'.