Fundația Comunitară Sibiu caută 15 viitori lideri care vor avea parte de o experiență educațională complexă prin Academia de Leadership Urban

02 martie 2022
Fundația Comunitară Sibiu caută 15 viitori lideri care vor avea parte de o experiență educațională complexă prin Academia de Leadership Urban

Timp de cinci luni, 15 tineri vor avea ocazia să învețe despre autocunoaștere și inteligență emoțională, despre diferitele tipuri de personalități și cum să le gestioneze, cum să comunice, cum să devină mai productivi sau cum să își dezvolte gândirea antreprenorială. În același timp, Academia de Leadership Urban își propune să îi aducă pe tineri mai aproape de Sibiu prin descoperirea tuturor oportunităților pe care orașul le aduce. Înscrierile se pot face până în data de 6 martie, iar ceea ce ar mai trebui tinerii să știe este faptul că participarea este gratuită.
Am stat de vorbă cu Ana Bugneriu de la Fundația Comunitară Sibiu, cea care coordonează programul, despre necesitatea unui astfel de proiect în Sibiu, despre ce vor învăța tinerii în această experiență educațională complexă, dar și despre modul în care vor fi structurate activitățile.

Reporter: De ce Academia de Leadership Urban?  Cum v-a venit ideea acestui proiect?

Ana Bugnariu: De-a lungul timpului, prin activitatea noastră de la Fundația Comunitară Sibiu, am constatat faptul că mulți tineri cu potențial ai orașului aleg să părăsească Sibiul imediat după terminarea liceului și să se îndrepte spre Cluj, București, Timișoara și, mai nou, spre universitățile din Danemarca, Olanda sau UK. În același timp, un alt număr mare de tineri care își doresc mai mult de la viață și de la ei înșiși vin la facultate în Sibiu din alte zone ale țării. Prin Academia de Leadership Urban sau ALU, mai pe scurt, ne-am dorit să ne adresăm acelor tineri care aleg Sibiul ca locul în care să se dezvolte și în care să genereze valoare pe termen mediu sau lung. Vrem să le punem la dispoziție instrumentele pe care noi le-am evaluat ca fiind cele mai relevante pentru o nouă generație de lideri cu impact în oraș. Ne dorim ca ALU, care momentan arată ca un program de leadership, să devină în timp o adevărată academie în sens platonic, adică un spațiu de întâlnire, autocunoaștere, explorare și creștere. Credem că prin ALU se construiește o comunitate de învățare pentru următoarea generație de lideri din business, societate civilă, administrație, educație și nu numai. ALU este un cadru de educație postuniversitară modernă și atractivă de care Sibiul are nevoie și care ar putea să reprezinte poate chiar un motiv pentru care tinerii sibieni plecați pentru oportunități mai bune să se întoarcă în oraș și să le găsească mai ușor, aici, la ei acasă. 

De ce crezi că este nevoie de un astfel de program în Sibiu?

În general proiectele Fundației Comunitare au la bază ceea ce numim un „evidence based practice”. Spre exemplu, înainte de a investi resurse într-o idee de proiect realizăm o etapă de documentare și cercetare inițială pentru a ne asigura că înțelegem nevoia și felul cel mai oportun prin care ea poate fi adresată. În cazul ALU, am organizat mai multe interviuri cu tineri sibieni și nu numai, care se încadrează în profilul căutat de noi. Datorită lor am putut să înțelegem mai bine nuanțele și să ne confirmăm presupunerile. Mulți dintre ei ne-au spus faptul că nu percep Sibiul ca pe un oraș prea prietenos cu tinerii, că și-ar dori ca ei să fie mai prezenți în dialogul și discursul public. Am mai auzit și că Sibiul nu le oferă suficientă diversitate în ceea ce privesc oportunitățile de petrecere a timpului liber, că nu se simt „băgați în seamă” și că și-ar dori să vadă și „altceva” în multe aspecte ale vieții orașului. Totodată noi resimțim o oboseală a oamenilor care s-au implicat de-a lungul anilor în comunitate. Pare că aceștia s-ar regăsi mult mai bine în rolul de mentori pentru tinerii care vin din urmă cu alte idei, aspirații și viziuni și care caută o schimbare de paradigmă. Prin ALU căutăm să aducem ce credem că e mai bun din lumea prezentă– cunoaștere, expertiză și inspirație – pentru a le combina cu spiritul, abilitățile și viziunea viitorilor lideri, sprijinindu-i să aducă Sibiul mai aproape de orașul ideal pe care-l vizează și din care n-ar mai pleca. Există relativ puține cadre de dezvoltare ale adulților tineri în Sibiu, cu atât mai puțin a celor preocupați de leadership, cum de altfel în România există puține cadre de experiențe educaționale complexe, care să nu fie legate de sistemul universitar, iar din acest punct de vedere ALU era mai mult decât necesar.

Concret, ce pot învăța cei care participă la Academia de Leadership Urban?

Prin ALU vrem să dezvoltăm perspective și atitudini, vrem să le deschidem apetitul pentru teme nișate, dar care s-au dovedit a fi foarte relevante pentru succesul indivizilor organizațiilor sau inițiativelor cu care noi interacționăm constant. Urmărim să le dezvoltăm aptitudini transversale și, mai ales, să îi conectăm la o rețea de traineri și mentori care să le poată accelera evoluția. Comunitatea de oameni valoroși pe care Fundația Comunitară Sibiu a strâns-o în jurul său în cei 10 ani de activitate și networking-ul strategic vor fi două instrumente esențiale pe care o să le punem la bătaie pentru tineri care vor deveni parte din program. Ei vor învăța despre autocunoaștere și inteligență emoțională, despre diferitele tipuri de personalități și cum să le gestioneze, cum să comunice, cum să devină mai productivi, să înțeleagă și să gestioneze sisteme complexe, își vor dezvolta gândirea antreprenorială și vor învăța despre cum și de ce cultura în sens larg stă la baza tuturor lucrurilor fie că vorbim de identitatea indivizilor, culturile organizațiilor, a felului în care se fac lucrurile în locul în care trăim, etc. Ei vor învăța să o înțeleagă și să o altereze astfel încât să genereze schimbările pe care și le doresc în mediile asupra cărora vor să acționeze. Accentul va fi pus pe practică, pe experiența directă a participanților.

Cum este structurat programul și cât durează?

ALU are 5 module și se întinde pe o durată de 5 luni:

1. Shape of me - Autocunoaștere și inteligență emoțională (31 martie – 03 aprilie 2022)

2. Get into Shape - Productivitate și autodisciplină  (28 aprilie – 01 mai 2022) 

3. Shape of money - Gândire antreprenorială, literacy economic (14 iunie – 19 iunie)

4. CityShape - Gândirea sistemică, orașul ca sistem complex (14 iulie – 17 iulie)

5. Shape the culture - Schimbări culturale (18 august – 21 august)

Fiecare modul va începe de joi seara și se va finaliza duminica în a doua parte a zilei. Vom avea în total 4 zile de training. Modulele se vor desfășura în locații remote și spectaculoase din împrejurimile Sibiului, pentru a-i ajuta pe participanți să se deconecteze de la viața lor obișnuită și să se imerseze în experiența educațională.

Printre module vom presăra sesiuni extra, prin care vrem să-i expunem pe participanți la și mai mulți oameni interesanți și la perspectivele lor.La final vom organiza pentru ei un Thinkathon în cadrul căruia vor avea ocazia să câștige și premii în bani.

Care sunt condițiile de participare? Cine se poate înscrie? Cum se pot înscrie doritorii?

ALU se adresează celor cu vârsta cuprinsă între 21 și 32 de ani care locuiesc în Sibiu de minim un an și care plănuiesc să mai stea o vreme în oraș. 

Să aplici pentru ALU este destul de simplu. Tot ce trebuie să facă doritorii e să trimită un email pe adresa ana.bugneriu@fundatiacomunitarasibiu.ro până în data de 6 martie 2022, ora 23:59 care să conțină: 

- CV-ul lor actualizat

- Un eseu prin care să ne transmită de ce vor să participe în cadrul ALU 2022 și care este schimbarea pe care vor să o genereze în Sibiu

- O scrisoare de recomandare 

Mai multe detalii pot citi pe: http://fundatiacomunitarasibiu.ro/alu

Din câte știu, participanții, 15 persoane, vor beneficia de această experiență gratuit. Cum ați reușit să finanțați proiectul?

Din fericire pentru noi, rețeaua de parteneri ai Fundației Comunitare Sibiu este una vizionară și deschisă, lucru care ne permite de cele mai multe ori să ne susținem proiectele pentru comunitate prin sprijinul lor. De această dată, Regnology a simțit potențialul ALU încă de la prima întâlnire în care le-am prezentat un draft de idee și, pe lângă faptul că ne-au oferit finanțarea pentru prima ediție, au fost alături de noi la fiecare pas al dezvoltării programului. Ei sunt un partener în adevăratul sens al cuvântului, ALU fiind construit pe baza unei perspective comune pe care o avem despre ce are nevoie viitorul leadership al orașului. Ne bucurăm că îi avem alături și că putem lucra împreună pentru Sibiu.

Alături de tine, în acest program mai sunt implicați și alți colegi. Povestește-mi puțin cum va contribui fiecare în parcursul celor 15 beneficiari ai programului? 

Mă bucur foarte mult că mi-ai adresat această întrebare, deoarece Academia de Leadership Urban este produsul muncii cumulate a unei echipe mai largi.  Eu și colegul meu Ciprian Ciocan ne vom ocupa să ținem firul roșu al experienței celor 15. Noi vom asigura că ei leagă cunoștințele acumulate de la un modul la altul și vom fi principalele gazde ale experienței lor. Trainerii cu care participanții se vor întâlni în module sunt: Elena Bouleanu - Psiholog clinician, psihoterapeut în psihoterapie Cognitiv-Comportamentală și hipnoză clinică, supervizor în psihologie clinică; Dan Luca - Expert în Productivitate și în Echilibrul dintre profesie și viața personală, fondatorul 5AM Club România; Ama Vrabie - Directorul Urban Innovation Unit în cadrul Centrului Cultural Clujean și expert în orașe prietenoase cu o guvernanță responsabilă; Oana Craioveanu - Antreprenor pasionat, cu o vastă experiență în sprijinirea startup-urilor și comunităților antreprenoriale. Lor li se vor mai alătura câțiva traineri pentru module și sesiunile extra, pe care îi vom divulga mai târziu. Deocamdată o să-l mai numesc pe George Bontaș - Country Leader România la Regnology, el fiind amfitrionul uneia din sesiunile extra.

De asemenea, colegele de la Fundația Comunitară Sibiu ne vor oferi suportul pe parcursul implementării ALU: Angela Zaporojan pe partea de comunicare, Iuliana Labo în managerierea locațiilor și a experiențelor legate de spațiu, Cristina Toader pe zona de administrativ și logistică, Gabriela Cuzepan pe partea de foto, Mădălina Pîscu pe partea de conținut și experiență și Diana Niță pe partea de logistică. 

În viitor, mai plănuiți astfel de inițiative adresate sibienilor?

Da, plănuim să dezvoltăm ALU și pentru alte categorii de vârstă și beneficiari, motiv pentru care așteptăm cu nerăbdare concluziile primei ediții. 

Reamintim că tinerii care vor să se implice în acest proiect o pot face până în data de 6 martie, ora 23:59. Toate detaliile necesare le găsesc aici: http://fundatiacomunitarasibiu.ro/alu/