Sibianul Victor Cornea a câștigat proba de dublu a turneului de tenis din Italia

09 august 2021
Sibianul Victor Cornea a câștigat proba de dublu a turneului de tenis din Italia

 

Parteneriatul sibianului Victor Cornea cu Petros Tsitsipas (fratele lui Stefanos Tsitsipas) continuă cu un nou succes în proba de dublu, de această dată cu o victorie în Italia.

Cei doi sportivi au câștigat proba de Dublu a turneului internațional de tenis de la Bolzano, Italia, și au obținut încă 20 de puncte în clasamentul mondial ATP. Titlul din Bolzano, Italia este primul din acest an la nivelul ITF 25k și al 4-lea din carieră după cele 3 obținute în Italia, Spania și Slovacia în 2019, iar la general, este al 22-lea titlu din carieră obținut de Victor Cornea în proba de Dublu, în turneele din calendarul Federației Internaționale de Tenis contând pentru clasamentul mondial ATP.

„Este o victorie foarte importantă pentru Victor din perspectiva încrederii, după o serie de 8 meciuri pierdute la limită în supertiebreak-ul setului decisiv în cadrul turneelor din circuitul ATP Challenger, inclusiv înfrângerea din sferturile de finală la turneul de săptămâna trecută din Polonia unde tot împreună cu Petros Tsitsipas au pierdut după ce au avut minge de meci la scorul de 62 54 împotriva unei echipe de Dublu foarte puternice care venea după un titlu obținut chiar la un turneu din ATP Tour de 250!”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului de tenis Sibiu Open și al bazei sportive Pamira.

Acesta spune că următoarele meciuri ar putea să îl aducă pe sportivul sibian mai aproape de un nou obiectiv împlinit - primul tenismen calificat la un turneu de grand slam. „Urmează o serie de turnee ATP Challenger care se va încheia cu turneul Sibiu Open de la sfârșitul lunii Septembrie unde sperăm să avem primul titlu ATP Challenger căștigat de un sibian. Ar fi o încununare extraordinară a efortului unei întregi comunități și în același timp o lansare excelentă spre împlinirea noului obiectiv: primul tenismen sibian calificat la un turneu de grand slam”, notează Vecerdea, pe pagina sa de Facebook.