Raluca Turcan despre situația salariații din creșele sibiene, rămași fără salariu: ”Primăria și Ministerul Educației aveau obligația să prevadă aceasta situație”

15 februarie 2022
Raluca Turcan despre situația salariații din creșele sibiene, rămași fără salariu: ”Primăria și Ministerul Educației aveau obligația să prevadă aceasta situație”

 

Președinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat astăzi, în cazul angajaților din creșele din municipiul Sibiu că întreaga problemă se rezolva dacă exista comunicare între Primăria Sibiu și Ministerul Educației.

”Problema salariilor neplătite angajaților din creșele sibiene se rezolva doar dacă Primaria lucreaza cu Ministerul Educatiei. Tot in același format putea fi prevenita.

Ordonanța prin care se permitea trecerea creșelor de la primării în subordinea Ministerului Educației, acolo unde administrațiile locale decideau, a fost aprobată încă din luna septembrie 2021.

Zeci de angajați din creșele din Sibiu nu și-au primit salariile pentru ca cele doua instituții nu au colaborat. Chiar dacă statul de functii a venit tarziu de la Ministerul Educatiei, salariile angajaților trebuiau acoperite pana la realizarea transferului”, a declarat Raluca Turcan pentru Turnul Sfatului.

Ea precizează că dorința transmiterii creșelor de la administrația locală, la Ministerul Educației a aparținut în exclusivitate primăriilor.

”Cele două instituții aveau obligația să prevadă aceasta situație.  Ordonanța aprobată anul trecut a fost o solicitare expresă a primăriilor, în special a primăriilor reședință de județ. Eram ministrul muncii și am discutat această problemă cu mai mulți primari. Ordonanța nu a venit peste noapte”, a explicat Turcan.