Cu cât au crescut salariile în județul Sibiu în 2021 față de anul trecut

15 iulie 2021
Cu cât au crescut salariile în județul Sibiu în 2021 față de anul trecut

Cele mai recente date făcute publice săptămâna aceasta de Direcția Regională de Statistică Alba arată că sibienii câștigă cel mai mare salariu mediu din Regiune. În plus, salariile sibienilor înregistrează și unele dintre cele mai consistente creșteri față de anul anterior.

În luna aprilie 2021, câștigul salarial mediu brut în regiunea Centru a fost de 5289 lei, în creștere faţă de luna anterioară cu 1,4% şi cu 13,5% față de luna corespunzătoare din anul anterior.

”Cel mai mare câştig mediu brut a fost înregistrat în judeţul Sibiu (5980 lei), iar cel mai mic în Harghita (4242 lei)”, arată specialiștii DRS Alba.

Proporțiile se păstrează și în ceea ce privește salariul mediu net.

”Valoarea cea mai mare a câştigului salarial mediu net a fost de 3647 lei, înregistrată în judeţul Sibiu, iar cea mai mică în judeţul Harghita, de 2616 lei”, mai spun specialiștii în statistică.

De acești bani se bucură aproape 700.000 de salariați, cât sunt înregistrați oficial în regiunea Centru. Sibiul contabilizează puțin peste 139.000 de salariați, după cum puteți vedea în tabelul de mai jos:

În ceea ce privește creșterea salarială, aici Sibiul stă foarte bine dacă avem în vedere creșterea de la un an la altul. Astfel faţă de luna anterioară, câştigul salarial mediu net a înregistrat creșteri în toate județele, Alba (+9,9%), Covasna (+6,5%), Brașov (+6,2%), Mureș (+3,9%), Harghita (+3,8%) și Sibiu (+3,3%).

”Comparativ cu luna corespunzătoare din anul anterior, câştigul salarial mediu net a înregistrat creșteri în majoritatea județelor Regiunii Centru, astfel: Alba +16,5%, Sibiu +14,0%, Harghita +9,9%, Mureș +7,5%, Brașov +4,5%, scădere înregistrându-se doar în județul Covasna -6,8%”, concluzionează Direcția Regională de Statistică Alba.

Important de menționat și faptul că în luna aprilie a anului 2021 indicele câștigului salarial mediu net regional a depășit indicele prețurilor de consum. Altfel spus, salariile cresc mai mult decât cresc prețurile, după cum puteți vedea în tabelul de mai jos: