Buget de 750.000 de euro: ULBS anunță ”cele mai consistente granturi interne acordate în momentul de față de vreo universitate românească”

19 martie 2023
Buget de 750.000 de euro: ULBS anunță ”cele mai consistente granturi interne acordate în momentul de față de vreo universitate românească”

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a lansat o nouă competiție a Granturilor de Excelență „Hasso Plattner”, bugetul total ridicându-se la 750.000 de euro.


Inițiativa vine ca urmare a suplimentării donației acordate de Fundația Hasso Plattner către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și în baza hotărârii Consiliului de Administrație din data de 8 martie 2023.

”Având o valoare apropiată de aceea a proiectelor UEFISCDI, Granturile de Excelență „Hasso Plattner” reprezintă cele mai consistente granturi interne acordate în momentul de față de vreo universitate românească”, arată conducerea ULBS într-un comunicat de presă.

Granturile au fost inițiate în contextul lipsei de predictibilitate a competițiilor organizate în cadrului sistemului național de cercetare și ele sunt destinate titularilor ULBS cu experiență și realizări consistente în domeniul cercetării, care doresc să-și pună în practică idei inovatoare complexe și care au nevoie de un spațiu de testare a acestora înaintea participării la competițiile naționale sau internaționale.

În cadrul competiției LBUS-HPI-ERG-2023 se vor acorda 5 granturi în valoare a 150.000€ fiecare, bugetul competiției totalizând astfel 750.000€, mai precizează oficialii universității sibiene.