Ateliere gastronomice în Muzeul Astra: tocăniță de miel, păstrăv afumat, storceag de sturion sau plachie de crap

Sâmbătă și duminică, ingredientul principal folosit la preparate va fi peștele: păstrăv, sturion și crap.
"Prin prepararea păstrăvului dorim să valorificăm fauna piscicolă a râurilor de munte, iar procedeul de afumare cu conuri de brad va putea fi urmărit prin punerea în funcțiune a unei afumători la care conurile de brad vor da savoarea preparatului. Storceagul și plachia sunt o înobilare a preparatelor din pește, ca valorificare a cercetărilor întreprinse la oamenii Deltei Dunării", transmit reprezentnanții instituției într-un comunicat de presă remis TS.
Atelierele gastronomice se vor desfășura astfel:
- Marți, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și tocăniță de miel
- Miercuri, preparate din curcan: ciorbă de potroace și friptură de curcan
- Joi, preparate din rață: supă cu tăieței și tocană cu găluști
- Vineri, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și stufat de miel
- Sâmbătă, păstrăv afumat, icre de crap și știucă
- Duminică, storceag de sturion și plachie de crap