A fost pus în circulație drumul de patru benzi dintre Boița și Tălmaciu. Pe sensul spre Sibiu se circulă bară la bară

23 octombrie 2021
A fost pus în circulație drumul de patru benzi dintre Boița și Tălmaciu. Pe sensul spre Sibiu se circulă bară la bară

Începută în septembrie 2020, lucrarea de lărgire a porțiunii DN7, dintre Boița și Tălmaciu, pe o porțiune de 2,3 kilometri a fost încheiată, iar drumul a fost pus astăzi în circulație, după un an și o lună de la începerea șantierului.

Într-o filmare cu drona urcată pe Youtube de Radu Ignat se poate observa deja cum se desfășoară traficul în această zonă.

Traseul DN7 peste dealul Tălmaciu era considerat un ”punct negru” pe harta rutieră a României, aici fiind înregistrate numeroase accidente mortale și grave.

Lărgirea drumului se consideră că va duce la eliminarea acestui punct negru, prin separarea pe o porțiune de aproximativ 500 de metri a celor două sensuri de mers. Cel aferent direcției Boița – Sibiu va fi deservit de cele două benzi ale actualului drum, iar pentru sensul invers de circulație tocmai a fost amenajată infrastructura la un nivel cu câțiva metri mai jos de actuala cale.

În această zonă în care sunt separate căile de circulație a fost ridicat și un impresionat zid de sprijin: unul lung de 176 de metri și cu o înălțime maximă de aproape 14 metri.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a avut o valoare inițială de aproximativ 22 de milioane de lei.