Câmpul de lavandă de la Mândra, atracția de sezon a Sibiului. Intrarea și fotografiile sunt gratuite

19 iunie 2022
Câmpul de lavandă de la Mândra, atracția de sezon a Sibiului. Intrarea și fotografiile sunt gratuite

Câmpul de lavandă de la Mândra poate fi vizitat din nou de sibieni. Cei dornici să se pozeze și să simtă mirosul lavandei o vor putea face în a doua jumătate a lunii iunie în satul Mândra din județul Sibiu.

Primul eveniment care dă startul sezonului lavandei va avea loc duminică, 19 iunie, între orele 11 și 15. Este vorba despre un brunch organizat de Asociația My Transylvania, la care s-au epuizat deja locurile.

„Începem în 19 iunie printr-un eveniment organizat de My Transylvania, un brunch la care cei care s-au înscris deja se pot bucura de mirosul lavandei, de ateliere de lavandă, dar și de produse locale”, spune Dudi Presecan, organizatorul evenimentului.

Două duminici speciale cu miros de lavandă și produse locale

Zilele lavandei vor fi organizate în acest an în 26 iunie și în 3 iulie. Intrarea este gratuită, iar cei care doresc să se fotografieze cu lavanda o pot face, de asemnea, gratuit. Ședințele foto profesioniste, însă, sunt contracost și se fac cu programare în prealabil. 

„În aceste două duminici vom fi pe câmpul de lavandă, de dimineața, din jurul orei zece, până seara. Așteptăm oamenii să ne viziteze pentru că vom pregăti mai multe produse pregătite tot pe bază de lavandă: pâine cu lavandă, prăjituri cu lavandă, limonadă, sirop sau chiar săpunuri”, mai spune acesta.

Vizite gratuite timp de o lună

Cei care nu pot ajunge în aceste duminici ca să viziteze lavanda, o pot face zilnic, după ora 18. Intrarea și pozele rămân, de asemenea, gratuite. Câmpul de lavandă va putea fi vizitat aproximativ o lună.

„În permanență, zilnic, după ora 18, va fi cineva prezent acolo și va întâmpina turiștii și sibienii care vor să ne viziteze. Intrarea rămâne gratuită. Îi așteptăm să se pozeze și să simtă mirosul lavandei”, concluzionează Dudi Presecan.

Mai multe detalii despre câmpul de lavandă și despre programarea ședințelor foto puteți afla aici.

Lanul de lavandă se găsește la 2 kilometri de la intrarea în sat, prima stradă la stânga, imediat după ce se intră în Mândra.